8 Aralık 2016 Perşembe

SAĞLIK BİLİŞİMDE NORMAL DERGİLER ve E-DERGİLER



SAĞLIK BİLİŞİM SİSTEMLERİ

DERGİLER 

Dergiler Hakkında

Dergiler, gazete gibi düzenli aralıklarla yayımlanır.
Çeşitli konulara ilişkin haber  makale  eleştiri  inceleme ve araştırma konuları yer alır.
Haftalık aylık  yılda dört kez gibi belirli aralıklarla düzenli olarak yayımlanırlar.

Dergilerin İçeriği Hakkında

Toplumun sağlık sorunları hakkında yürütülen çalışmalar, uygulamalar ve araştırmalar yayınlanmanır ve sağlık çalışanları arasında iletişimin güçlendirilmesine katkı sağlayabilir.
Tüm sağlık alanlarından araştırma, derleme, olgu sunumu, sağlık alanındaki teknolojik gelişmeler, özet rapor / kitap çevirileri vs yayınlanabilir.

Sağlık Dergilerinin Faydaları

Sağlık sektöründeki gelişmelerin ilerlemesine fayda sağlar
Medikal ve ilaç sektöründeki gelişmeleri sağlık sektörüne ve çalışanlarına duyurabilir
Tıbbın bilinen ve bilinmeyen yönlerine farklı açılardan değinir.
İnsanların okuduklarında hem bilgilenecekleri hem de hoşca vakit geçirecekleri bir alan 
oluşturur.

Başlıca Sağlık Dergileri

  1. Sağlık ve Yasam Dergisi
  2. Adli Tıp Dergisi
  3. Popüler Sağlık Dergisi
  4. Eczacı Dergisi
  5. Doğa ve Sağlık
  6. National Sağlık Dergisi
  7. Medikal Bakış Dergisi
  8. Sağlıkta Nabız Dergisi

Sağlık alanında da dergilerde diğer alanlarda olduğu gibi normal dergiler ve online dergiler vardır.
E dergi alanında da okuduğumuz dergiler için ağaçların kesilmemesi, kağıtların harcanmaması olumlu bir etken.
Tek bir cihazdan dilediğiniz kadar dergi koyabilirsiniz bu şekilde yanınızada dergi taşıma sorunundan da kurtulabilirsiniz.
Dilediğiniz dergiye çok daha ekonomik şekilde ulaşabilirsiniz.


Normal dergiden e-dergiye geçiş

E-dergi, belli bir teknoloji kullanımını da beraberinde getiriyor. Ipad, kindle vb. araçlar olmaksızın e-kitap okuru olmaktan bahsedemiyoruz. Bu teknolojilerin ucuzlayıp yaygınlaşması, okur sayısını mutlaka artıracaktır.
Son 6 yılda Anadolu'da 5000'in üzerinde kitapçının kapanması, okuma oranlarının TV izleme oranının 10'da birinden de düşük olması ülkemizde e-dergi okuyucularının artmasına küçük bir örnek.



SABİYAP DERGİSİ

Sağlık sektörünün geleceğinde “Dijital Hastane” yapısı başrol oynayacak gibi gözüküyor. Hasta, çalışan, kurum açısından bakıldığında değerlendirmeleriniz nelerdir? Hasta muayene hizmetinden çok daha fazla zamanı hekime ulaşana kadar harcıyordu, bu zaman önemli oranda bili- şim sistemleri marifetiyle kısalmıştır. Çalışanın, hizmet sunumunu kolaylaş- tırmış, ürettiği işi hem kendisi hemde kurumu değerlendirebilme şansına sahip olmuş hastasına ayırabildiği vakit artmıştır.Kurumlar daha az sayıda personelle daha nitelikli hizmet sunma şansına sahip olmuştur.

Dijital Hastane İçin Bilmedical HBYS

Bugüne kadar dünyada yaşanan bilgi kirliliğinden en çok zararı yine insanlar gördü. Kirliliğin sağlık sektöründeki yansıması ise hasta kayıtlarının kaybolması, hasta dosyalarının karıştırılması, yanlış teshiş ve tedavi süreçlerine kadar vararak milyonlarca insanın maddi manevi zarara uğramasına neden oldu.

Tele-Laboratuar Uygulamaları

Tele-laboratuar, farklı lokasyonlarda bulunan laboratuarların teknoloji yardımı ile ortak olarak çalışabilmesi demektir. Laboratuarlar kontrolün, dikkatin güvenin ve hızın en yüksek seviyede olması gereken alanlardandır, teşhislerinin bulguları buradaki en basit mikroskoptan en gelişmiş test panellerine kadar çeşitli medikal cihazlar ile yapılmaktadır.

Mobil Sağlık Teknolojileri

Telemedicine, e-sağlık, doktorlar ve hastaların veya sağlığının takibi konusunda hassas kişilerin aynı yerde bulunmadan bilgi alışverişi yapabilmeleri, anında, kolay ve hızlı şekilde karara ulaşabilmelerini sağlayan yapıların bir bütünü olarak düşünülebilir




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder