1 Mart 2017 Çarşamba

Öğrenci Şehri Olarak Bilinen Eskişehir

Osmangazi ve Anadolu Üniversitelerine ev sahipliği yapan ve öğrencilerin yoğun yaşadığı Eskişehir’in öğrenci şehri olarak tanımlanması tam da yerinde bir durumdur. İç Anadolu’nun en gelişmiş şehirlerinden biri olan Eskişehir; Barlar Sokağı, Odunpazarı Evleri, Porsuk Çayı ve Masal Şatosuyla bilinmektedir. 

Doktorlar Caddesi üzerinden geçen tramvay estetik bir hava katıyor şehre Cadde üzerinde dilediğinizce mağaza ve dükkan bulunması da İstiklal’i andırıyor dilediğiniz ürünü bulabilecek kadar seçenek var. 


Merkezinde bulunan Porsuk Çayı ise şehrin en gözde yerlerinden ve güzelliği insanı alıp götürüyor, etrafındaki kafelerden bir tanesine oturup manzarayı, insanları izleyebilirsiniz. 


Çibörek’iyle ünlü Eskişehir’e gelmişken tadına bakmamak olmazsa olmazdır.
Barlar Sokağı, Doktorlar Caddesi’nin arkasındaki sokakta bulunuyor  ve upuzun bir sokak boyunca meyhane, pub, club gibi mekanlar bulunmaktadır.


Masal Şatosu ise Eskişehir'in en rağbet gören ve dikkat çeken gözde yerlerindendir. 


Odunpazarı Evleri ise merkezden 15-20 dk yürüme mesafesindedir isterseniz tramvay ile de gidebilirsiniz. Odunpazarı evleri ise hem Eskişehir hem Türkiye’nin en güzel ve kesinlikle gidilip görülmesi gereken evlerinden! O renkli estetik evlerin önünde fotoğrafınız bulunmalı!



 Eskişehir’i ayaklarınızın altında görebileceğiniz Şelale’ye çıkmanızı tavsiye ederim! 2 adet restoran bulunmaktadır ve bunun dışında yeşillikleri, bankları Eskişehir manzarasıyla görmeniz gereken türden. 


Şimdi gezme zamanı! İyi Eğlenceler!  


2 yorum: